Monday, 3 January 2022

7 CIRI-CIRI FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN

7 CIRI-CIRI FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN [Sumber Asal]


Motivator, Konsultan, Coach dan seangkatannya kongsi bab aqidah meroyan. 😳 Siap pentaksub aura (Gerakan New Age)  ugut minta ambil tindakan. 😂

Pejabat Mufti pun kalian lawan. Patutlah aqidah tidak langsung dihiraukan. Saya abaikan. Bukti semua cukup. PDRM ada. Jabatan Agama Islam pun ada. Saya tetap kongsikan bab pemesongan aqidah.


Fahaman Bahaiyyah adalah doktrin kefahaman mengelirukan yang nampak seperti benar tetapi mengelirukan umat Islam. Ianya adalah amalan kebatinan yang tular ditularkan oleh pengamal amalan kebatinan di merata tempat.


Fahaman salah, memesongkan aqidah, fahaman bahaiyyah, mengelirukan ummah, mengaku tuhan, amalan kebatinan, syirik menduakan Allah
Sumber gambar : Portal Pejabat Mufti


7 CIRI-CIRI FAHAMAN BAHAIYYAH MENGELIRUKAN PEMIKIRAN.


Berikut adalah ciri-ciri fahaman Bahaiyyah yang mengelirukan pemikiran.


 1. Tulisan dan percakapan yang memperlekehkan Ulamak Tasawwuf.
 2. Tulisan dan percakapan memperlekeh hukum-hakam Allah melalui Al-Quran yang dibawa nampak benar tetapi memesongkan pemikiran mereka yang kurang arif tentang tafsir (terjemahan) Al-Quran.
 3. Menggunakan Al-Quran dan Hadith untuk memesongkan fikiran orang ramai dengan menyalahkan ulamak-ulamak Islam yang telah lama membawa ajaran Islam yang sebenar-benarnya.
 4. Menuduh Sunnah Nabi sebagai Yahudi.
 5. Perbuatan mazmumah (terkeji) menimbulkan konflik rakyat Malaysia amnya.
 6. Memalsukan gambar sebenar diri sendiri yang tiada kaitan dengan diri penyebar fahaman Bahaiyyah.
 7. Fahaman Bahaiyyah telah lama difatwakan oleh Fatwa Negeri Selangor Rujuk portal Pejabat Mufti. Rujuk pautan di bawah.


PENYELESAIAN


Fahaman Bahaiyyah ini telah tular di negara pancasila. 

 1. Fahaman ini telah tular di Malaysia. Fahaman ini juga telah merosakkan minda. Awasi diri jangan terpedaya.
 2. Umat Islam hendaklah bijak memilih bahan bacaan Islam, Fiqh Muamalat, Fiqh hukum-hakam dan pentadbiran.
 3. Umat Islam hendaklah berhati-hati. Doktrin yang dijadikan panduan hidup kerana fahaman Bahaiyyah nampak benar tetapi sebenarnya memesongkan fahaman umat Islam mengkucar-kacirkan fahaman individu.
 4. Disebabkan ramai yang kurang ilmu agama. Maka Berhati-hatilah. Tabayyun (semak) sebelum sebar. 
 5. Sama juga seperti fahaman Wahabiyyah. Ianya hanyalah agenda untuk memecah-belahkan ummat Islam sahaja.
 6. Tidak ada gunanya kita sebagai Mukmin Muslim bertelagah perkara berkaitan ini. Sama jugalah dengan fahaman Tauhid 3 serangkai. Hanya membazirkan masa sahaja menuduh orang itu orang ini sesat, wahabi dan dengan pelbagai lagi tuduhan hingga berbuat fitnah pula terhadap mereka yang berpergang teguh kepada Sifat 20, Al-Quran dan Hadith yang menolak dakyah syirik, khurafat dan sesat.
 7. Saban tahun perkara sama diperbahaskan sedangkan kita ada isu lebih penting lagi untuk kita perhatikan. Contohnya, isu membantu golongan asnaf yang memerlukan bantuan. Bagaimana menggandakan wang secara halal tanpa melibatkan Gerakan Missionary Kristian dan Gerakan New Age atau pun produk mengelirukan lagi memesongkan aqidah ummah.


PENDAPAT PEMBACA


Pada saya banyakkan doa mohon pada Allah masukkan aku dalam pintu kebenaran keluarkan aku dari pintu kebenaran kurniakan padaku akan 1000 penolong...

akhir zaman sampai susah nak beza mana yang betul..

sana ustaz sini ustaz dua dua balik dari mesir, ustaz ni cakap macam ni, yang ni cakap lain..

sama juga dalam hal lain, isu negara, politik...

semoga Allah masukkan dalam pintu kebenaran..

wallhuaklam.

Ada benarnya juga tu.


Harapan saya fahaman bahaiyyah mengelirukan pemikiran ini dan lain-lain lagi fahaman termasuklah aqidah sesat Gerakan New Age, diri individu masing-masinglah berusaha membendungkan sendiri agar tidak terperangkap dengan dakyah sesat mereka itu semua. Semua sudah ada akal fikiran Allah kurniakan.


Fahaman salah, memesongkan aqidah, fahaman bahaiyyah, mengelirukan ummah, mengaku tuhan, amalan kebatinan, syirik menduakan Allah
Channel Telegram Pembelian buku ini boleh tekan link ini. Harap maklum.


Penulis Nama pena
 • Pemilik Dunia Niaga iEta Enterprise.
 • Suri Rumah Sepenuh Masa multi tasking person, isi masa lapang sambilan sebagai Freelancer, Lifestyle Blogger, Marketer dan Social Media Coach 
 • Lulusan Pondok 4 Thanawi, Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Space.
 • Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).
 • Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) di tahun 2016.
 • Meletakkan jawatan sebab kronik slipped disc. Alhamdulillah sembuh dengan izin Allah tanpa suntikan steroid tanpa pembedahan.
 • Anti dakyah syirik, khurafat dan sesat Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, orang silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya kurang ajar, tenaga pengajar Silat 7 Langkah kurang ajar dan gang paranoid akhir zaman teori konspirasi mainstream (PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama).


Makluman.

Review produk atau syarikat sila email kisahcikguieta@gmail.com. Jemputan perkongsian hal-ehwal social media dan zero cost online marketing tekan sini. Terima kasih. Harap maklum. 😊🌹


SUMBER RUJUKAN DAN YANG BERKAITAN :

 1. Surah Al-Kaafiruun.
 2. SuraAl-Ikhlas.
 3. Surah At-Taubah.
 4. Buku Tasawwur Islam Kbsm 2020.
 5. Al-Afkar #51 : Aliran Bahaiyyah.
 6. Dosa besar syirik menduakan Allah.
 7. Aqidah bukan perkara mainan.
 8. Rasa bertuhan itu sangat penting.
 9. 15 fakta berkaitan leluhur
 10. Selamatkan aqidah dari gerakan Missionary Kristian.
 11. Fakta gerakan New Age

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER
Saya tidak bermusuh dengan mereka tetapi mereka telah berkelakuan biadap di facebook, melalui whatsap, telegram atau bersemuka.

Mereka adalah bomoh ilmu hitam, psikik scammer penunggang agama, kumpulan ajaran sesat gila isim memesongkan aqidah menganiaya, ugut, ghibah (mengumpat), tohmah, fitnah, caci-maki, hamun, mencarutkan, mengaibkan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AQIDAH, MINDA, JIWA, NIQAB DAN KETURUNAN saya bermula tahun 2015, 2020, 2021 hingga kini.

PDRM sifatkan mereka semua ini psikik dan scammer penunggang agama. Mereka ini kurang kasih sayang ghibah hal saya di laman sosial mereka pada tahun 2015, 2020, 2021 dan 2022.

Antaranya, Najeeb Abdullah, Saidila Abdul Rahman, Adnan Ibrahim (Tiffin Biru), Amir Shahmi Md. Ali, Mohd Nuur Fahmy Nuur Massailan (Fahmy Adam), Ahmad Fadzli Yusof (Ahmad Fadzli AlBasuti), Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Shaiful Rizuwa, Azrul Hisham Abd Halim, Sayf Al-Malawi, Muhammad James Baven, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), Juliana Hussein (Lyana Bajana), ليلي حيليدين، Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Nuar), Nasri Mardi Ismail (Cikgu ie), Syazrul Fadzly (Li), Wan Amir, Lynn Lyana Leen, Mohd Siddiq (Haris Kersani), Panglima Indra Shahril, رمضان ليستاري, Raja Rozieda Gee dan ramai lagi pentaksub bodoh mereka. Apa sahaja yang mereka maki-hamun, sindir, umpat, mencarut, aibkan saya melalui like, comment, share kembali semula kepada mereka.

DILARANG :
1) Minta sedekah secara online.
2) Mengumpat hal orang tiada kaitan dengan saya.
3) Kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak mahu dengar dan saya tidak suka.
4) Sembang kosong.

BERIKLAN.
Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com

TERIMA KASIH
Terima kasih sudi berkunjung dan komen. Silakan kongsi untuk manfaat ramai. Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

Penulis nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta.

ARTIKEL TERKINI

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA  (sedang kemaskini segala kesulitan harap dimaafkan) Mohon  maaf. A rtikel ini saya siapkan pada  16...