Wednesday, 11 January 2023

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA (sedang kemaskini segala kesulitan harap dimaafkan)

Artikel pengalaman saya ini saya siapkan pada 16/11/2022 jam 08:49 malam. Hari ini 11/1/2023 jam 11:48 malam saya pinned post. Saya sentiasa kemaskini kerana saya tahu artikel seperti ini ada yang cari dan ianya sukar dicari.

ANDA DILARANG 

Meneruskan baca apa sahaja  perkongsian saya jika anda 
  1. Tidak percayakan rukun iman,
  2. Tidak percayakan wujudnya sihir (termasuklah pukau @ hipnosis dan santau),
  3. Rasa diri suci, bersih dari dosa dan maksum sampai tidak berani hendak bertindak bila akidah dikacau duit disakau.
  4. Tidak pernah marah walau maruah dipijak atau dirogol, alim, maksum. Biar sahajalah orang hendak buat apa pun termasuklah maruah akidah dipijak dihenyak. 
  5. Tidak pernah rasa hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) seperti saya.
  6. Tidak pernah terjebak dengan kumpulan ajaran sesat.
  7. Tidak faham tidak cakna bab adab dan bab akidah.
  8. Sebab nanti jadi biul atau gila isim (sakit jiwa) seperti kumpulan ajaran sesat korek rahsia, tidak faham soalan, tidak faham arti DIKHABARKAN dan DICERITAKAN terus tabur fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, keturunan dan ugut saya pada tahun 2020, jadi jahil seperti gangster kalah mafia, melakukan jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa saya, siap pakej maki-hamun, carutkan niqab, keluarga keturunan saya, ugut bunuh, ugut saman dan ugut sihir saya sampai muntah darah pada 24/8/2021 hingga 9/10/2022. 
  9. Kebanyakannya saya TERjebak perangai mereka mengalahkan gangster. Jika perempuan pengadu-domba menggeletis menggelenyar lapar kasih sayang dan kebulurkan perhatian. Saya unfriend dan tolak dakyah perilaku mereka yang tidak bertepatan dengan hukum syariat Islam, mereka meroyan serupa orang kesurupan ditinggalkan pasangan.
  10. Ada juga penyokong parti politik samseng bomoh ilmu hitam pengamal sihir perangai munafiq penipu kalah Azazil. Sebab itu usah taksubkan parti politik. Bersederhana sudah dalam segala hal. Perangai sikap mazmumah akan mencalarkan parti masing-masing.
  11. Satu kali biadap, selama-lamanya saya tidak akan hormat lagi akan mereka walau siapa pun mereka. Ini prinsip saya dulu, kini dan selama-lamanya.
  12. Kerana apabila biadab, tidak jaga adab nescaya tidak dapat jaga agama. Sebab itu mereka ini tergamak mendakyah saya ajaran amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) malahan menganiaya pelbagai perkara termasuklah buat ritual tanpa izin saya seterusnya fitnah saya pula.

ALAM SEPARANORMAL
  1. Tahukah anda, alam tidak nampak atau disebutkan juga sebagai alam separanormal, alam ghaib dan alam sebalik mata itu sudah lama terkandung di dalam Al-Quran. Semua jin tidak boleh dipercayai. Rujuklah Al-Quran sebagai panduan dan pedoman. Jika bermasalah kesihatan pergilah ke klinik atau hospital bukan rujuk individu perseorangan atau sebarang kumpulan pemesong akidah sesat-menyesatkan akidah dan pemikiran. 
  2. Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta Penulis Blog berpengalaman social media coach, dahulunya peminat tegar berkaitan marketing dan seni bela diri silat merupakan pesakit kronik slipped disc. Saya telah berkali-kali terjebak dengan kumpulan ajaran sesat, disihir, pukau hipnosis, air jampi, minyak pengasih oleh bomoh ilmu hitam pendakyah-pendakyah ajaran sesat GILA ISIM SAKIT JIWA menyamar perawat Islam, menunggang agama dengan menyamar ahli sufi, pakar tasawwuf dan pakar tauhid. 
  3. Mereka cuba menyesatkan akidah saya. Mereka ini gila isim sakit jiwa akibat belajar, beramal, mengajar dan mendakyah ajaran amalan kebatinan hakikat dan makrifat sesat.
  4. Mereka itu kerap berhalusinasi, gemar meramal, menelek (scan) dan fitnah sesiapa sahaja termasuk saya ada saka, jin, iblis dan syaithon, bipolar, masalah mental, sakit jiwa dan pelbagai lagi tohmahan. Walhalnya mereka berkhodam, pentaksub (penyembah, memberhalakan) taksubkan leluhur, kayangan, alam ghaib dan segala macam benda senjata alam ghaib. Hingga lupa taksub itulah DOSA BESAR SYIRIK MENDUAKAN ALLAH SWT. Boleh rujuk pautan artikel blog di bawah untuk lebih kefahaman.

RUKUN IMAN 6 PERKARA
  1. Beriman dan percaya kepada ALLAH SWT.
  2. Beriman dan percaya kepada MALAIKAT.
  3. Beriman dan percaya kepada KITAB.
  4. Beriman dan percaya kepada RASUL.
  5. Beriman dan percaya kepada QIAMAT.
  6. Beriman dan percaya kepada QADAK DAN QADAR.
Rukun iman ini wajib kita penganut agama Islam mempercayai. Sesiapa tidak beriman percaya rukun iman yang enam (6) ini bukanlah dalam kalangan Islam. Dalam rukun iman ini tidak ada pun Allah perintahkan percayakan leluhur jin! Kenapa perlu kita memberhalakan (taksubkan) leluhur jin,  minta pertolongan dari mereka seperti dinyatakan oleh Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Mohd Fadhil Hussein (paksyeikh) dalam dakyah mereka kepada saya? 

Ada juga dari kumpulan sesat akhir zaman teori konspirasi mistik misteri alam ghaib menyatakan  jika melanggar perintah leluhur nanti hidup mendapat susah. Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Juliana Hussein (Lyana Bajana), ليلي حيلدين (Lily Heldin), Atma Sari (Pawarna Rindu), Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) semua pendakyah ajaran amalan sesat ni, memang tidak ingatkah rukun Iman yang enam ini? Lupakah atau memang jahil tidak tahu DOSA BESAR SYIRIK MENDUAKAN ALLAH? Bila saya menyatakan mereka ini GILA ISIM SAKIT JIWA, kuncu-kuncu iblis dajjal ada yang tambah lagi meroyan marah menuduh lagi saya bukan-bukan. Eh, ramai rupanya gang sesat gila isim sakit jiwanya tanpa sedar. Jangan sampai murtad sudah memberhalakan mereka semua dan leluhur alam ghaib hangpa. Sebab itulah semuanya tidak kisah fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, kekuarga keturunan saya dan ugut saya dan siapa sahaja mereka tidak suka membongkarkan kegiatan mereka menyesatkan ramai secara online mahupun dalam kumpulan mereka.

Hingga macai cybertroopers pentaksub @ tolollwers mereka, Hafize Adenan, Wan Amir, Nasrul Mardi Ismail (Cikgu iee), Syazrul Fazly (Li), Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) dan semua yang like, comment dan share perkongsian mereka yakin ahli syurga pemalas tabayyun tahunya ikut sahaja seperti lembu dicucuk hidung turut ghibah (mengumpat), menghina fitnah, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa, nyawa, ugut saya? MANA IMAN KAMU SEMUA?

Puteri Nur Cahaya Cikgu ieta mangsa jenayah cyberbully body shaming sebab tolak dakyah memesongkan akidah


MUKASYAFAH DAN MUSYAHADAH [Sumber Wikipedia Bibliografi Imam Al-Ghazali Rahimahullahu 'anhu]

  1. Mukasyafah bererti keadaan di mana seseorang itu telah diberi kasyaf, yakni keadaan di mana. Al-hijab yang menutup mata hati nya telah angkat
  2. Musyahadah bererti keadaan di mana seseorang itu telah dapat menyaksikan dengan mata hatinya, yakni telah diberi syuhud (penyaksian rohani)
  3. Ada beberapa manusia yang telah sengaja memasukkan idea songsang ke dalam ilmu tasawwuf kerana bertujuan untuk melemahkan umat islam
  4. Inilah yang telah dilakukan oleh pihak yang mengamalkan ajaran sesat seperti golongan batiniah. Termasuklah individu ramai follower, guru silat bomoh ilmu hitam, dukun, tok batin, motivator, konsultan, coach, ustaz ustazah, (psikik scammer penunggang agama kumpulan pendakyah ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau) yang menyamar perawat Islam.

MAKSUD GOLONGAN BATHINIYYAH

  1. Ada beberapa manusia yang telah senghaja memasukkan idea songsang ke dalam ilmu tasawwuf kerana bertujuan untuk melemahkan umat islam. Inilah yang telah dilakukan oleh pihak yang mengamalkan ajaran sesat seperti golongan batiniah. Sumber : Wikipedia Biodata Imam Al-Ghazali.
  2. Golongan bathiniyyah ialah bomoh ilmu hitam terdiri daripada ahli silat, motivator, konsultan, coach, guru bisnes, guru marketing dan individu ramai follower YANG MENYAMAR SEBAGAI PERAWAT ISLAM. 
  3. Termasuk bomoh ilmu hitam, guna nama terapi, umat daie, umat akhir zaman, berpakaian tanjak, keris, code 769, hamba emas, hamba crypto penyebar ajaran amalan sesat bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam. Mereka buatan sakit dalam amalan-amalan disebarkan. 
  4. Bila amalan mereka ditolak, mereka meroyan sebar fitnah dan maki-hamun saya pelbagai kata nista.

BAB SYIRIK

Utamanya, kita kena faham,

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْس إِلَّا لِيَعْبُدُونِ
“Dan tidaklah Aku menciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadah kepada-Ku (saja)” Adz-Dzaariyaat: 56.

1) Syirik bermaksud menduakan Allah samada pada perbuatan (amalan), perkataan dan tingkah-laku.

2) Contohnya berkata, tidak salah pun meminta bantuan dari leluhur atau pun berzikir dan berselawat 24 jam untuk wujudkan batalion ghaib dampingan leluhur waliyullah. 

3) Lagi contoh, mempercayai diri itu the choosen one, Allah kurniakan kuasa untuk menghukum, hingga pengikut taksub (onses @ memberhalakan) mereka juga adalah antara perkara syirik dan khurafat. Dosa besar syirik menduakan Allah.

4) Tidak ada gunanya takut dengan Freemason, Iluminati dan Dajjal, tuduh orang sesat, wahabi dan jin Syeikh SitiJenar. Tetapi kompromi dengan perawat sesat syiah dan perawat taksubkan leluhur yang sentiasa ajak perkara Syirik sepanjang hayat.

5) Leluhur ditaksubkan @ dipuja, diseru, dijemput, dibuat ritual disembah dan diberhalakan itu adalah jin. Inilah syirik perbuatan menduakan Allah.

6) Wajib diingat, taksub @ obseskan sesuatu dan meminta bantuan dari selain Allah SWT adalah antara dosa besar syirik menduakan Allah.

7) Akidah bukan perkara mainan. Begitu juga dengan aib, maruah, nyawa, pemakaian dan keluarga keturunan. Usah berlagak dengan Allah dan bidang keagamaan sesuka-hati menuduh, menyebar fitnah, menghukum dan meletakkan hukum ke atas seseorang itu dengan tuduhan fitnah menyatakan sesat, wahabi, Syiah, syirik, ada jin, ada saka dan penyebar ajaran sesat tanpa bukti soheh seolah-olahnya anda Tuhan dan penguatkuasa keagamaan. Perbuatan Allah cela tuduh dan fitnah ini juga berunsur syirik dan khurafat banyak dilakukan oleh individu ramai pengikut, perawat-perawat sesat demi melariskan perniagaan atau kumpulan sesat mereka.

8) Hati-hati bila menulis, menyebar, like, share dan comment. Tersilap langkah jari menulis, boleh jadi dosa besar syirik menduakan Allah SWT malahan membawa kepada murtad. 

9) Syirik dan murtad, ianya juga berpunca daripada tidak jaga adab. Apabila adab tidak dijaga, nescaya tidak dapat juga menjaga agama termasuklah akidah. Wal'iya dzubillahi min dzalik.

10) Jika tidak faham, bukalah kitab atau buku berkaitan akidah. Paling asas, buku Tauhid darjah enam (6) silibus Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) atau buku Zaadul Muta'allim silibus Jabatan Agama Islam (JAIS). 

11) Bab agama lebih-lebih lagi bab akidah, bergurulah dengan guru bertauliah dari Jabatan Agama Islam, menghadaplah mereka. Bukan berguru secara online dan terima sebarangan secara online. 

12) Pembelajaran berkaitan keagamaan, rohani dan kebatinan secara online kebiasannya dipengaruhi iblis yang bijak pandai mempermainkan, mengelirukan, membolak-balikkan hati dan perasaan. Kadangkala hingga minta nyawa jika terjebak dengan guru-guru pendakyah ajaran sesat membazirkan masa sahaja. 

Saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta mantan Guru JAIS meletakkan jawatan untuk fokus perniagaan dan mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan JAWI selama 10 tahun meletakkan jawatan sebab sakit kronik slipped disc L4 L5. Subjek teras saya bimbing pelajar semasa di JAWI adalah subjek Tauhid. 

21/1/2023
Sabtu @ 5:17 pm.
Rumahku syurgaku, Selangor.

#Adab
#Akidah
#Syirik
#PengertianSyirik

SIHIR DILAKNAT ALLAH SWT.

Sihir itu antaranya pukau dan hipnosis. Hipnosis tu jenama baru (pukau moden barat selalu guna). Allah MELAKNAT mereka yang biadap kurang ajar sihir makhluk Allah yang lain.

SIHIR ANTARA TUJUH DOSA BESAR.

Hukum perbuatan sihir dalam Islam adalah berdosa besar. Daripada Abu Hurairah R.A, Rasulullah SAW bersabda bermaksud 
Jauhilah tujuh jenis dosa besar yang membinasakan. Sahabat bertanya: “Wahai Rasulullah, apakah dosa itu? Sabda Baginda: Menyekutukan Allah, sihir, membunuh jiwa yang diharamkan melainkan dengan alasan benar, makan riba, makan harta anak yatim, lari daripada perang dan menuduh wanita muhsan beriman yang tidak bersalah dengan tuduhan zina.”

CONTOH AMALAN SIHIR :


  1. Freemason yang telah lama wujud sejak zaman Firaun Namrud (Nimrod) lagi. Amalan ritual yang mereka lakukan antaranya, menyeru/berinteraksi dengan j1n 1bl1s adalah termasuk dalam ritual sihir. 
  2. Seperti bomoh ilmu hitam ini  melakukan ritual jumpa yang ditaksubkan sebagai leluhur (jin) di dalam kursusnya dan menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin. 
  3. Jika iluminati mereka seru puja, sembah dan serahkan diri (mengabdikan) hidup kepada iblis (lucifer).
  4. Gambarajah menunjukkan sihir moden dari amalan kebatinan kerohanian sesat diamalkan ramai golongan kumpulan bathiniyyah.

SIHIR DILAKNAT ALLAH. 


Sumber asal : t.me/wujudnyaAllahZahirPadaManusia/1652?single nanti update.


BOMOH ILMU HITAM

Bomoh ilmu hitam menyamar perawat islam kantoi Prndakyah ajaran sesat bomoh gila isim.

BOMOH SAKTI

Bomoh bermaksud orang yang menyamar sebagai perawat Islam tetapi mendakyah ajaran sesat, buat perkara sesat iaitu sihir, syirik dan khurafat. 

Sakti bermaksud perkara melibatkan sihir, ilmu kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age atau ESQ 165 dan apa sahaja melihatkan mistik dan misteri. Jadi terang-teranganlah sihir itu perkara syirik dan khurafat. Termasuklah air jampi, pukau atau hipnosis orang. Jadi terang-teranganlah sihir itu perkara syirik dan khurafat. Dosa besar syirik itu menduakan Allah. Jauhilah. 


1) BOMOH PUKAU SCAMMER PENUNGGANG AGAMA PEROGOL SECARA GHAIB

Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid, scammer akidah, scammer duit, bomoh, dukun cabul, menyamar perawat Islam
Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid salah seorangnya scammer akidah, scammer duit dan bomoh dukun cabul perogol secara ghaib menyamar perawat Islam.

  1. Pada 13/11/2022 baru saya dan suami tersedar Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid bomoh ilmu hitam telah sihir pukau saya bermula tahun 2000 sehingga 7/6/2021. Pada tempoh itu saya kerap pengsan dan sakit bisa badan. 
  2. Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid Taman Seri Keramat Tengah Kuala Lumpur, ahli seni bela diri silat dan guru kompang, mengaku ahlul bayt, mengaku wali, mengaku kerap dimandikan puteri-puteri dari alam ghaib, keluar keris dari bumi di hadapan rumahnya semasa hari perkahwinan kami suami isteri dan pelbagai lagi perkara mistik gila isim kuat berhalusinasi.  
  3. Munafiq pembohong menipu seumur hidupnya ini telah mendakyah kami suami-isteri ajaran amalan sesat, taksubkan maqam, taksub keris, taksubkan kayangan, puteri-puteri, kayangan, senjata tajam dan alam ghaib. 
  4. Beliau juga telah scam (tipu) duit kami suami isteri secara bank online transfer dan secara tunai saya tidak rekod. 
  5. Pada diri dialah segala 1bl1s khodamnya. Menuduh pada saya ada makhluk itu. Memang kurang ajar biadap orang tua gila isim ni.
  6. Pada 7/6/2021, Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid juga telah menalifon saya di kediaman saya, mengugut saya berkaitan suntikan vaksin. Beliau cakap,
    • Abang Syed terpadam nombor tel Adol. Nak cakap, dah daftar vaksin ke belum? Kalau belum, daftar sekarang. Korang kena ingat, korang tu anak-anak ramai." Saya terkedu. Tidak sangka orang yang selama ini saya hormat cakap begitu kepada saya. Lama saya diam. Beliau hallo hallo saya. Saya terus cakap,
      • Cakap sendirilah dengan Adol". Terus saya matikan talian dan block nombor beliau. Tidak beradab kurang ajar sungguh cakap macamtu pada saya. Saya jadi hiba memaklumkan kepada suami saya pada hari itu. Dia ingat saya ni apa? Gila isim teruk bangsat ni.
  7. Bukan orang lain, abang ipar suami saya. Berlagak seperti suci amat padahalnya keluarganya sendiri ibarat keluarga 69 kehidupan mereka. Kami sudah putuskan hubungan dengan si BIADAP ini selepas diugut berkaitan vaksin pada 7/6/2021 dan terus block bangsat lahanat ini. Ada perkara lain telah saya laporkan kepada polis pada 7/12/2022.

2) BOMOH MODEN PENGAMAL NLP DAN HIPNOSIS PEROGOL SECARA GHAIB 


3) TERJEBAK DENGAN KUMPULAN AJARAN SESAT AKHIR ZAMAN TEORI KONSPIRASI

Saya hampir mati nyaris hilang nyawa akibat perbuatan sesat (sihir, syirik dan khurafat) Amir Shahmi Md. Ali guru Silat Seni Gayong Makrifat, bomoh ilmu hitam GILA ISIM menyamar Doktor Perawat Islam yang sentiasa menyeru leluhur setiap kali proses merawat sakit kronik slipped disc saya yang kembali semula selepas seminggu saya selesai berkursus dengannya selama tiga (3) hari bersama beberapa orang lain lagi. 

Kesilapan saya kerana tidak meneliti tajuk kursus adalah berkaitan rawatan dan saya tidak tahu langsung ianya berkaitan dengan alam ghaib. 

Penghujung tahun 2021 baru saya tahu apa yang beliau dakyah itu adalah ilmu karuuhun (leluhur), amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age, bercampur dengan ilmu tauhid, tasawuf sufi dan amalan ESQ 165. ESQ 165 telah difatwakan memesong akidah oleh Pejabat Mufti pada tahun 2010. 

Di dalam kursus ini beliau juga mendakyah kami RITUAL jumpa leluhur dan menyeru makhluk-makhluk halus (khodam) hadir sehingga saya pengsan. Tahun 2022 baru saya tahu leluhur itu adalah jin. 

Pada 6/9/2020 Amir Shahmi Md. Ali berpakat dengan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan lima (5) orang lagi GILA ISIM telah melakukan ritual jumpa, seru, panggil leluhur. Mereka bertujuh jadikan saya perantara mereka berinteraksi dengan yang mereka taksubkan sebagai leluhur. Akibat itu, saya TERPERANGKAP ke alam separanormal selama tiga (3) tahun, saya HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA (NAZAK) berkali-kali, terima KHABAR dan CERITA dari alam sebelah sana, hingga saya menjadi keliru. 

Pada tarikh 15/9/2020 Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) telah membuat tuduhan, tohmahan, menyebarkan fitnah terhadap saya menuduh saya melawan mufti, sesat, wahabi, penyebar tauhid 3 serangkai, jin, bipolar JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING akidah dan minda saya dindalam kumpulan whatsapp ajaran sesat akhir zaman dan secara peribadi BIADAP ugut saya,

"....akan diangkut PDRM dan Jabatan Agama Islam" dan arah ahli-ahli kumpulan pulau saya.

Amir Shahmi Md. Ali juga melakukan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING terhadap akidah, minda dan jiwa saya melalui perkongsian di facebook peribadinya pada tarikh yang sama. Beliau juga BIADAP mengarahkan ahli kumpulannya pulau saya.

Hasil perbuatan mereka 12 ORANG SEMUANYA saya terkeliru hingga merata saya bertanya soalan DAN terjebak dengan pendakyah ajaran sesat berulang-kali.

BOMOH ILMU HITAM GILA ISIM PEMUJA LELUHUR PEROGOL SECARA GHAIB 

Six senth bukan mata hati. Ia gifted.
[18/08/2020, 5:42 pm] Amir Shahmi bomoh Penipu: Punca slipped disc biasanya berkait dengan gangguan juga
[18/08/2020, 6:12 pm] Amir Shahmi Bomoh Penipu: Kalau tak tahan nanti mintak suami bawa jumpa saya rawat

Bukannya merawat sakit slipped disc aku. Buat ritual seru leluhur untuk mencuri rahsia alam ghaib.
Iblis bertopengkan manusia, Psikopat, psikik scammer penunggang agama, gila isim, bomoh ilmu hitam, penjenayah cyber bully body shaming, pendakyah ajaran sesat
Iblis bertopengkan manusia. Dah dakyah aku ajaran sesat, sihir pukau aku, buat ritual jadikan aku perantara dia berkomunikasi dengan leluhur, fitnah pula aku? Memang bangsat lahanat Amir Shahmi Md. Ali gila isim sakit jiwa penakut bacul ni. 

IN CONTOH GILA ISIM

Iblis bertopengkan manusia. Dia fitnah aku wahabi, rupanya dia EJEN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN mentornya Tengku Asmadi Tengku Mohamad. Kahkahkah!


Ingatkan bijak. Rupanya dua-dua JAHIL MUROKKAB taksubkan LELUHUR alam ghaib ditipu jin belaka. Jual ganja cannabis, buat RITUAL jumpa, jemput, seru, panggil leluhur jin, fitnah, jenayah cyberbully body shaming saya dan bersepakat pula tu dengan big leader Gerakan Missionary Kristian. 🙄

3/11/2022 baru saya faham apa sebenarnya berlaku. Penjenayah! Aniaya sihir, jenayah cyberbully body shaming akidah, minda, jiwa dan keluarga saya. Allah SWT tidak pernah tidur wahai pendusta, penipu, bomoh ilmu hitam GILA ISIM SAKIT JIWA kuat berhalusinasi tidak beradab


UPDATED 11/1/2023

Tahun 2020 Amir Shahmi Md. Ali fitnah saya. 
2021 dia wanted sebab jual sijil vaksin palsu. Jangan risau. Buat je report ke Jabatan Agama Islam. Dia dan sekutunya tu memang dah isim." Pesan Ustaz.
4) TENGKU ASMADI TENGKU MOHAMAD



5) ABDUL MALEK ABDUL HALIM (CIKGU MALEK WIRAJAYA


6) BOMOH ILMU HITAM TAKSUB NAGA RUQYAH UNTUK CUCI ROH

Saya tidk terjebak dengan bomoh ni. Bermula asalnya saya terima aduan berkaitan Juliana Hussein (Lyana Bajana) dan Muallij Ahmad keduanya saya dapat tahu mereka adalah bomoh ilmu hitam pada tahun 2022. Juliana Hussein (Lyana Bajana) GILA ISIM ni sudah block saya tanpa sebab. Mungkin takut saya sebarkan ajaran beliau yang memesongkan AQIDAH, iaitu amalan zikir tasawuf dan selawat untuk cuci ruh bersihkan dosa. Logiknya, Mana ada orang selawat untuk cuci roh? Dalam Islam tidak ada amalan-amalan cuci roh. Tapi memang ada dalam Gerakan New Age amalan berkomunikasi berinteraksi dengan roh. Itulah yang bomoh-bomoh ilmu hitam telah buat kepada ahli-ahli kumpulan mereka kononnya hendak ruqyah. Sebenarnya menternak dan menyebarkan  khodam jin sahaja. Mereka beri amalan online, barang atau air jampi untuk kita sakit akhirnya dapatkan rawatan dari mereka berulang-kali. 

Sepatutnya kita ni kena banyak beramal ikut ajaran Rasulullah SAW bukannya mencari Allah dan mengenal diri. Mengenal Allah bolehlah. Syariat pun mesti dijaga. Ajaran sesat lagi menyesatkan dengan buat posting kepada awam peralatan perang daripada alam ghaib, wanita naga emas dan macam-macam lagi. 🤦

Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) saya sudah nasihat hentikan tarik orang ke group Muallij Ahmad juga bomoh yang bercanggah dari akidah Islam guna kaedah meditasi dan amalan perang menipu sanad tu lagi. Tapi pada 10/6/2021 masih lagi dia tarik followers masuk group Guru bomoh yang sesat lagi menyesatkan ramai. Orang ramai mengadu kepada saya ya. Bukan tiada yang memerhati. Rujuk gambar.

Ajaran merepek dan mengarut suruh bersuluk di Jerai atau mana-mana gunung, gua dan bukit.  Hendak prep tu tak apalah. Ini tidak, suruh bersuluk? Hendak mencari dan berguru dengan jin sebagai khadamkah bersuluk di Jerai dan gua tu? Pekerjaan syirik belaka semuanya ni.

Amalan perang didakyahnya kepada saya, mana ada Waliyullah Sunan Kalijaga memberi sanad amalan perang? Guru berakidah Islam tidak membawa pelajarnya ke arah perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat).

Saya sudah beri amaran secara peribadi sebelum ini. Tapi Muhd Arifin masih buat lagi. Hari ini 11/6/2021 saya sebarkan kepada awam perkara ini memandangkan ada yang mengadu kepada saya, saya wajib beritahu kepada awam. Laporan polis pun sudah saya buat kerana ejen Muhamad Saifullah menyerang saya di telegram peribadi saya.

Ramai yang mengadu. Setiap tahun ada sahaja yang mengadu. Saya minta laporkan sahaja kepada polis dan jabatan agama Islam tidak mahu pula. Sebab tu saya maklumkan di sini. Rujuk gambar keterangannya. Mereka ni sebenarnya mencabar Allah dan Rasululullah. Sudah tidak ada kerja agaknyalah cuba memesongkan AKIDAH. 🙄

Saya lakukan ini setelah berbincang dengan Suami saya dan beberapa orang ahli agama. Hal gila isim ni Fahmy Adam, Amir Shahmi Md. Ali dan Atomy Gerakan Missionary Kristian pun belum ada fatwa dikeluarkan pun sehingga ke hari ini. Walhal sudah emailkan laporan kepada Pejabat Mufti pada 26/2/2021. 5% lagi nak siap laporan ke Jabatan Agama Islam. Tidak siap-siap lagi saya asyik diganggu kuncu-kuncu mereka. 


KOMPLOT MEMBUNUH DAN MENJATUHKAN SAYA

Pada tahun 2021 saya telah difitnah, JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING terhadap akidah, minda, jiwa, niqab dan keluarga keturunan saya secara besar-besaran oleh PENTAKSUB LELUHUR ALAM GHAIB KUMPULAN AKHIR ZAMAN TEORI KONSPIRASI GILA ISIM SAKIT JIWA. 

Soal-jawab antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zersoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dengan saya telah dimanipulasikan oleh mereka dan melalui facebook peribadi mereka dan facebook Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) gila isim sakit jiwa, seolah-olahnya saya mengaku perkara-perkara yang tidak masuk akal Islam. Mereka juga telah tohmah, fitnah saya penyebar ajaran sesat, caci, maki, hamun mencarutkan saya (JENAYAH CYBRBULLY BODY SHAMING) AKIDAH, minda, jiwa, jasad, niqab, keluarga keturunan saya, UGUT PDRM, JAIS DAN MAIS AKAN TANGKAP SAYA, UGUT SAMAN, UGUT SIHIR hingga saya muntah darah, UGUT BUNUH untuk menjatuhkan saya melalui perkongsian di facebook peribadi Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) dan facebook peribadi masing-masing ditularkan berpuluh ribu individu, fbpage dan netizen macai cybertroopers yakin ahli syurga. Gila isim sakit jiwa semuanya.

...................................

UPDATED 25/1/2023

...................................

Dasar tidak tahu malu, 14/10/2021 saya masih diganggu, whatsapp ejen bernama rine, jemput masuk ke group telegram dan whatsapp sesat zikir cuci ruh bersihkan dosa si gila isim sakit jiwa Juliana Bajana (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam.. Kejadah apa macainya Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin) berbohong group sudah delete sedangkan aku masih diinvite? engkau sudah maki-hamun aku, engkau mengumpat, fitnah, jenayah cyberbully body shaming minda, akidah, nyawa, keluarga keturunan aku, engkau ugut PDRM, MAIS dan jabatan agama akan angkut aku, engkau dan bomoh sekor lagi Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Anuar) ugut nak sihir aku sampai muntah darah, engkau ugut bunuh aku. engkau buat page palsu, apa ke jadah lagi engkau nak invite aku? Sebab itu aku anti sungguh dengan bomoh-bomoh pendakyah ilmu karuuhun (leluhur jin) sesat-menyesatkan orang ni.

Syazrul Fazly (Li) kawan baik engkau pun sama kutuk keji kau orang semua. rupanya sama juga seperti Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), play victim munafiq gila isim sakit jiwa berbohong sahaja. 

Ustaz aku pun ketawakan dengar Juliana Hussein (Lyana Bajana) bomoh ilmu hitam ugut aku tahu? Ustaz pun tahu Lyana Bajana berlambak jin! Hahaha! Fitnah aku jin? Fitnah AKU HANTAR SIHIR? ENGKAULAH TUNGGANG AGAMA PENTAKSUB PENYEMBAH JIN!

28/6/2022 MUALLIJ AHMAD KANTOI DIA RUPANYA PEMULA PENYEBAR DAN MASIH LAGI ADA GROUP BERASINGAN DENGAN IBLIS BERTOPENGKAN MANUSIA JULIANA BAJANA (LYANA BAJANA) DAN MACAINYA MUHAMMAD ARIFIN RIZKIN (MUHD ARIFIN). HAH! TUTUP GROUP APA? ENGKAU ORANG NI MEMANG LAHANAT TAHU? FITNAH AKU UNTUK TARIK CROWD MASUK GROUP SESAT KAU. DARI DIA AKU DAPAT NOMBOR TELEFON KAMU BERDUA.

DARI NYSSA RAZALI AKU DAPAT NOMBOR TELEFON LILY HELDIN GILA ISIM PENYEBAR ILMU KARUUHUN.

DARI NUR TAPRI, AHLI GROUP GILA ISIM NI JUGA AKU DAPAT NOMBOR HANIZ ZERSTOREN. SEBAB ITU AKU AMBUSH KESEMUANYA. 🤭 SETERUSNYA AKU BLOCK SEMUANYA. BUANG MASA LAYAN PROVOKASI. BALING BATU SEMBUNYI TANGAN SEMUANYA.



7) PSIKOPAT BOMOH SCAMMER GILA ISIM

PENDAKYAH AJARAN SESAT BOMOH ILMU HITAM BOMOH SIHIR, MOHD FADHIL HUSSEIN (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat BOMOH ILMU HITAM BOMOH SIHIR, gila isim sakit jiwa, KEMARUK LELUHUR JIN, JANTAN SANGAP PENJENAYAH SEKSUAL PEROGOL SECARA GHAIB, Penakut bacul pengecut nak mampus! SESUKA HATI NAK TRY TEST AKU.

Inilah terakhir aku berguru. Sebab itu aku bagitau usah sibuk mencari guru mursyid. Aku terjerempak semuanya pendakyah ajaran sesat. Block whatsapp dan facebook lepas kantoi dirinya siapa. Tu lah, menipu aku lagi? Laki aku cakap patutnya dia boleh panggil hang Abang. Aku dah tak lalu nak panggil hang apa pun. La ni bermula 9/10/2022 aku dengan hang dah takdak apa-apa bermula aku dapat tahu hang sihir dan fitnah aku. PUTUS SEMUANYA DUNIA DAN AKHIRAT! Hang memang bukan Tuan Guru aku pun since hang tuduh, tohmah dan sinis aku. Jin ada pada hang, hang merepek kata ada pada aku. Itu semua khodam hang, hang merepek dari orang itu orang ini. Hang mempergunakan jin untuk memperkosa dan menipu aku. Hang sendiri mengaku.

Patutlah sepanjang hang BERLAKON BERPURA-PURA bantu rawat sakit aku, aku asyik meracau, kerap pengsan, sakit-sakit satu badan, keluar darah dari rengkung tiap kali berkumur dan mimpi pelik-pelik. Rupa-rupanya hang ni sama ja dengan Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid abang ipar suami aku, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) semuanya GILA ISIM SAKIT JIWA, JANTAN SANGAP PENJENAYAH SEKSUAL PEROGOL SECARA GHAIB, BOMOH ILMU HITAM PENDAKYAH AJARAN SESAT YANG PENAKUT DAN BACUL SESUKA HATI NAK TRY TEST AKU. 

Semua rakaman perbualan telefon dan whatsapp aku simpan tak payah hang nak menipu aku lagi. Hang mengata orang tapi hang pun sama 2 x 5. Hang agama apa aku tak ambil tau. Yang aku tau hang dah songsangkan ayat quran, hang sakyah aku semua ilmu sesat. Hang perguna nama tauhid. Sebab tu aku amal aku makin sakit kuat, pengsan, sakit seluruh badan dan sakit slipped disc aku berulang balik. Jin Islam pun tau apa hang buat tak betul tapi hang fitnah kata aku setan. Dekat hang pun ada setan berlambak-lambak. Hang kata aku, caci-maki aku setan dan macam-macam lagi. Gila hakikatkan bawa aku pi merata-rata akhirnya ke kem iblis. Lebih gila hang mengaku Allah dan mengaku semua sihir tu dari hang sendiri. Sama ja hang dengan depa semua tu semualah. Hang tau takut. Sabitlah hang block aku. Kahkahkahkah! Aku tau semua hal hang. Kesian ayah hang anaknya macam ni. 

Sampai manusia dengan makhluk halus pun hang dah tak tau beza akibat terlampau beramal amalan sesat dan mengkaji. Hang silap orang la kaji try test ilmu pada aku dan buat ritual seru, puja, panggil leluhur jin pada aku jadikan aku perantara hang dengan Abdul Rani bin Noh (Pak Tam Rani (اينر نورمه)) berkomunikasi dengan leluhur. Kemaruk harta karun emas milik jin kejadah apa? Hang memperguna aku sama ja hang dengan depa yang fitnah aku. Aku dah habaq kat hang, aku akan bongkar habis-habisan. Biar satu dunia tahu hangpa ni psikopat bomoh ilmu hitam menyamar perempuan di tiktok. Followers dia yang masih dalam group dia di fb atau dalam group whatsapp, habaq kat dia tak lama lagi dia merengkok ke dalam. Sampai isteri anak saudara dia sendiri dia buat tak ke hana nih. Melampau. PAUTAN LINK ENTRI BLOG TIDAK MESRA FB DAN IG


psikopat, bomoh, bomoh pukau, pukau, ilmu hitam, scammer, penunggang agama, Scammer penunggang agama, pendakyah ajaran sesat, gila isim
  1. Dengan nama Allah, atas apa telah  bertopengkan manusia menggunakan nama diberi ayah dan emaknya Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama bomoh ilmu hitam, telah pukau, maki-hamun, dakyah ajaran amalan sesat ke atas aku nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu ieta, kamu sakit akan semakin sakit dan gila isim akan semakin teruk gila isim selagi kamu tidak bertaubat DAN minta ampun daripada anak saudara kamu dan aku isteri anak saudara kamu atas sikap perilaku biadap kamu mendakyah ajaran sesat, sihir pukai dan mempergunakan aku sebagai perantara kamu dengan makhluk khodam laknatullah'alaih kamu.


  2. Almarhum Abah saya ahli silat. Jadi saya memang peminat tegar silat. Saya sudah tiada ayah jadi saya anggap dialah umpama abah saya. Jadi saya beri dia duit sebagai tanda menghormati dia. Duit saya berikan tu, katanya anggaplah beli kesihatan daripada dia. Wah. Sudah macam tuhankan boleh beri makhluknya kesihatan? Sudah sama seperti ajaran sesat bomoh ilmu hitam gila isim Juliana Hussein (Lyana Bajana) zikirullah, selawat dan tasawuf untuk cuci ruh bersihkan dosa. Berzikir berselawat untuk mendapatkan kuasa dekatkan diri dengan batallion ghaib. Gila isim teruk taksubkan leluhur mereka ini. 
  3. Saya lihat memori di facebook, lama sudah Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama, bomoh ilmu hitam ini aim saya dan cuba perangkap saya. Patutlah beriya minta call dia. Kami call hendak tanya urusan Almarhum Abah saya. Bukan hendak menggatal. Sebaliknya dia ajar saya, ish geli saya hendak nyatakan kesemuanya. Cukuplah saya sudah maklumkan kepada suami saya. Akhirnya dia fitnah saya ni janda dan kurang ajar menjaja hal saya kepada tololwersnya si nenek tua Sarohasaufi (Serihani) yang bukan-bukan. Memang tidaklah saya akan hormat lagi dia selama-lamanya. Bukan saya yang terhegeh-hegeh cari dia. Dia yang jemput saya berguru dengan dia. 
  4. Sama jugalah dia dengan doktor perawat guru silat seni gayung makrifat sesat dan sekutunya kumpulan pemesong akidah tahun 2020 fitnah saya. Sama sahaja perangai seperti bekas client personal life coaching saya dan guru ajar silat seni gayung fatani sebiji perangai saling tak tumpah kurang ajar dan munafiqnya menyamar, berbuat baik kepada saya rupanya mahu mengorek rahsia, ambil kesempatan dan mendakyah ajaran sesat. Tanpa sedar mereka jadikan saya perantara mereka bercakap dengan makhlu perantara berkomunikasi dengan jin. Gila isim ini orang. 
  5. Pepatah mengungkapkan,
    • Buat baik berpada-pada. Buat jahat jangan sekali". Satu kali buat kejam dengan aku, aku akan lebih kejam dari yang hangpa buat kepada aku. 

PENGAKUAN BEKAS PERAWAT RAWATAN ULUL AZMI

Pengakuan bekas ahli rawatan Ulul Azmi. Itu pendirian beliau sebab beliau tidak mengalami apa saya alami. Saya lain. Satu perkara sesat, semuanya saya tolak terus dan saya tidak akan hormat lagi makhluk-makhluk pemesong akidah seumur hidup saya selepas saya mengetahui kebenarannya mereka sihir dan pukau saya. Laknatullah'alaihim!

Pengakuan bekas ahli rawatan Ulul Azmi. Di dalam kotak kuning itu, vote doesn't recommended terhadap Rawatan Ulul Azmi di bawah pentadbiran si gila isim Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikh nengcolournote) pada tahun 2013.

Pengakuan bekas ahli rawatan Ulul Azmi.



RAWATAN ULUL AZMI DOESN'T RECOMMENDED

psikopat, bomoh, bomoh pukau, pukau, ilmu hitam, scammer, penunggang agama, Scammer penunggang agama, pendakyah ajaran sesat, gila isim
Bacalah sendiri ya. Lama dah ni rawatan ulul azmi 14/12/2013 lagi, doesn't recommended. Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama, bomoh ilmu hitam dan teamnya menganiaya oranglah tu. Orang gila isim bukan boleh kira. Ikut suka hati dia nak pukau kah atau sakaukah. Dah memang l*nc*u. 

SIAPA KUNCU-KUNCU IBLIS?
Mereka ini ramai. Antaranya

KENAPA KUNCU-KUNCU IBLIS?

Sebab 
  1. Bomoh ilmu hitam menyamar ahli ibadah, menyamar perawat Islam dan berpura-pura (munafiq). Perogol secara ghaib.
  2. Tidak peka adab dan akidah.
  3. Tidak ingat dosa, neraka dan malaikat raqib atid mencatit semua perbuatan mereka.
  4. Biadap, tidak beradab, tidak berakhlak, berilmu tetapi tiada hati perut. Sebab itu Allah SWT melaknat nya dan semua kuncu-kuncunya. 
  5. Semuanya telah mendakyah saya ajaran amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) termasuklah menyertai Gerakan Missionary Kristian dan menjadi pemberontak negara.
  6. Marah, mengamuk, meroyan, perli, sindir dan menyerang saya bila saya kongsikan perihal adab, dosa besar syirik menduakan Allah dan apakah ajaran sesat sedang disebarkan di dalam kumpulan mereka.
  7. Mereka SERANG, UGUT, FITNAH, CACI MAKI-HAMUN, ANIAYA saya SEORANG wanita, isteri suami saya yang berniqab kembali pada 1/7/2021 
  8. Mereka kacau AKIDAH saya dari tahun 2020 lagi mendekati saya, mendakyah saya, menganiaya sihir pukau, fitnah saya sehingga 9/10/2022 ini baru saya tahu dengan jelas siapa mereka semuanya. 
  9. Mereka serang, aniaya, zalimi dan fitnah saya hanya sebab
    • Saya tolak semua dakyah ajaran amalan sesat mereka.
    • Saya tegur dan nasihat mereka.
    • Kebanyakan mereka korek rahsia, mencuri tahu rahsia yang bukan-bukan, berlagak bijak, rupanya otak masing-masing blur lagi lembam amat.
    • Yang bomoh, mereka tidak dapat apa hajat di hati berkaian alam mistik alam ghaib, mereka meroyan, buat fitnah perkara tidak masuk akal Islam tentang saya. 
  10. Inilah kumpulan ajaran sesat gang gila isim. Entri Blog beserta nama dan kronologi ringkas kesemuanya sedang saya siapkan.


SOAL-JAWAB

SOALAN 1 : 
[11/11, 2:56 pm] W** : kenapa babit saya ye? pergi buat report je. saya pun ada masalah tersendiri. apa masalah awak ? yg sy nampak awk yg memberontak ..saya tak tahu apa kronologi awk sehingga saya di babitkan dgn masalah awak." Tidak faham rupanya bekas ahli rawatan Ulul Azmi ni. Ingatkan faham. Rupanya blur.

JAWAB : 
Just info. Mana tau kot terlepas ke sana. At least awak dah saya beritahu. Ya. Saya akan report polis dan laporkan ke jabatan agama Islam. Bagus. Awak faham saya memberontak mengamuk pada spesis bomoh ajaran sesat macam dia. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa (nazak) berulangkali hasil perbuatan dia ni. Faham? Ok. Awak boleh block saya. Sekian." Terdiam terus.


SOALAN 2 :

SOALAN 
Aik, orang hebat macam ni pun boleh terjebak?" Soalan pentaksub bomoh ilmu hitam rawatan militan mengaku pakar tasauf mengamalkan tiga (3) tarikat. Saya malas berdebat. Tulis di laman sosial atau dalam artikel blog bila saya lapang.
Ini jawaban saya.
  1. Saya disihir.
  2. Sihir, pukau hipnosis (pukau moden) ni, orang alim, Nabi Muhammad SAW pun disihir. Inikan pula saya yang bukan ada apa ilmu pun. Saya bukan bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam berlakon ahli nujum boleh predict (meramal), scan (menilik) apa akan jadi pada masa hadapan. 
  3. Usahlah menjadi seperti orang tidak beriman kepada Allah SWT mempertikai qadak dan qadar Allah SWT ke atas saya. Usahlah anggap saya ni hebat. Usahlah jumud sangat pemikiran.
  4. Sedangkan saya ni apa pun tiada. Hanya pernah TERjebak, TERbelajar dengan gurulatih-gurulatih silat pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, Ilmu Karuuhun dan Gerakan Missionary Kristian menyamar perawat Islam.
  5. Entri Blog di pinned post. Bacalah. Penat nak ulang benda sama. Saya sudah jemu.
  6. Semoga kita semua terhindar dari kesesatan ajaran amalan sesat Gerakan New Age, ESQ 165, ilmu karuuhun, Gerakan Missionary Kristian dan berkaitan. Aamiin.


DAHULU SAYA TIDAK MENYERANG
  1. Jangan cuba korek rahsia dari saya jangan cuba mendakyah saya ajaran amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) apa lagi mendakyah saya menjadi pemberontak negara. 
  2. Mendakyah saya ajaran amalan-amalan  kerohanian kebatinan hakikat SESAT antaranya gerak yang ditipunya sebagai silat sebenarnya ilmu aura sesat Gerakan New Age kesilapan dia amat besar. Silap oranglah hendak dakyah saya. 
  3. Dahulu saya lemah-lembut dan mudah percaya. Kumpulan ajaran sesat inilah yang buat saya tahu memaki, menghamun dan mencarutkan mereka yang biadap dan cuba mengganggu AKIDAH saya. 
  4. Kalau dahulu saya tidak menyerang tidak membalas perbuatan orang. Hanya menulis panjang-panjang menerangkan di facebook saya. Tetapi sejak umpama sudah jatuh ditimpa tangga berkali-kali, keluar mulut buaya termasuk ke mulut naga, dapat kesan, Kini saya tidak diam diri lagi. Memang serangan saya lakukan bertubi-tubi. Ini baru tindakan kedua saya. Ada lagi tindakan drastik akan saya lakukan.


KESIMPULAN

  1. Saya dihukum difitnah sebagai penyebar ajaran sesat oleh pendakyah² ajaran sesat disebabkan tidak ikut dakyah sesat mereka. Suami saya banyak sabarkan saya. 
  2. Saya diugut bunuh. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa hasil perbuatan sesat (sihir, syirik dan khurafat) pendakyah ajaran sesat guru silat bomoh ilmu hitam. 
  3. Guru² silat bomoh ilmu hitam tu menyamar sebagai perawat Islam. Mereka sihir dan pukau saya. 
  4. Sampai saat ini tiada seorang pegawai PDRM atau Jabatan Agama Islam datang angkut saya pun. 
  5. Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama bomoh ilmu hitam antara pendakyah ajaran sesat. 
  6. Sebab itu saya sangat-sangat anti ajaran sesat, ahli silat dan perawat. Semua yang follow dan munafiq baik dengan saya bermula tahun 2000 sehingga 9/10/2022 adalah bomoh ilmu hitam guna sihir pukau menyamar perawat Islam ilmu tin kosong berhati binatang bertopengkan manusia. 
  7. 9/10/2022 saya terlepas lagi dari Muhd Fadhil Hussein (paksyeikh @ syeikhcolournote) pendakyah ajaran sesat gila isim psikopat scammer penunggang agama bomoh ilmu hitam menyamar guru silat, pakar tauhid, ahli sufi dan pakar tasawwuf juga pendakyah ajaran amalan sesat menyamar perawat Islam.
  8. 13/11/2022 baru saya sedar sebenarnya mereka semua buat ritual jumpa, jemput, seru dan panggil leluhur jin kerana tamak halobakan harta.
  9. Pada 13/11/2022 baru saya dan suami tersedar Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid bomoh ilmu hitam telah sihir pukau saya bermula tahun 2000 sehingga 7/6/2021. Pada tempoh itu saya kerap pengsan dan sakit bisa badan. 
  10. 23/11/2022 baru saya sedar selama itu rupanya saya telah disihir pukau  guna air jampi, minyak senyonyong dan hipnosis bertimpa-timpa lepas seorang, seorang bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam dari tahun 2000 lagi.
  11. 2/1/2023. Juliana Bajana (Lyana Bajana) juga terkenal di kalangan Ustaz-ustaz sefikrah dengan kami suami isteri. Mereka terkejut saya difitnah dan diugut bunuh diugut sihir oleh Ketua kumpulan ajaran sesat itu.

    Ustaz yang membantu saya dari gangguan sihir, sebut sahaja nama Lyana Bajana terus dia cakap, 

    ha itu lagi jin kuat tu. Itu lagi bahaya tu. Mengaku Puteri Gunung Ledang". Selepas itu Ustaz ketawa. Mereka kenal bomoh ilmu hitam itu rupanya.

    Selepas itu barulah saya tahu rupanya gangguan ke atas saya ini bercampur dengan ajaran sesat paling kuat Gerakan New Age. Punca utama bermula dari Amir Shahmi Md. Ali bomoh ilmu hitam menyamar perawat Islam Doktor perawat guru silat Seni Gayung Makrifat pendakyah ajaran amalan sesat Gerakan New Age bercampur dengan ESQ 165 dan ilmu karuuhun yang telah buat ritual saya dijadikan perantara mereka bertujuh berinteraksi dengan leluhur. Sebab itu tempoh tahun lepas saya maki dia cukup-cukup. Kini sudah relaxlah. Melainkan di mahkamah dunia jika belum meninggal, dia akan saya maki balik. Ustaz cakap, psikopat bomoh scammer dakyah saya ilmu pukau dan ilmu pengasih pun sama meninggal kena stroke nanti. 

    Kurang ajar semuanya mendakyah saya ilmu sesat (sihir, syirik dan khurafat). Selepas itu demi menutup kebatilan kesesatan mereka, mereka fitnah jenayah cyberbully body shaming saya dan ugut saya.

  12. Ramai Bomoh ilmu hitam online guna pukau dan sihir menyamar perawat Islam. Hati-hati. Itulah antara punca sakit anda bertambah sakit tidak sembuh-sembuh, duit habis, khodam jin iblis dia pula yang menempel. 
  13. Saya diganggu, mereka fitnah saya macam-macam. Saya dan suami sudah hilang kepercayaan terhadap ahli silat dan perawat pendakyah ajaran sesat! 
  14. Saya Blogger penulis berpengalaman social media coach. Tanggungjawab saya kongsikan melalui penulisan saya. Ada perkara boleh gelak-ketawa. Ada perkara melibatkan nyawa saya, memang saya tiada masa nak gelak-ketawa. 
  15. Pentaksub tidak mengerti masih lagilah duduk dalam kumpulan semua kumpulan ajaran sesat psikik scammer pendakyah ajaran sesat gila isim. Sebab benak hati telah dibutakan mata-hati mereka tapi ada hati hendak korek rahsia tanya pula macam-macam perkara. Memang saya ketawakan sahaja.
  16. Usah main api berperang sangat, kita layan atau diamkan mereka tetap sama play victim, pendakyah ajaran sesat gila isim. InShaaAllah jika rajinlah dan ada masa saya buat video berkaitan psikik dan PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA pula.  


NAMA PENA
Penulis berpengalaman social media coach. ANTI scammer, anti provokasi, ajaran sesat dulu, kini dan selama-lamanya.

PENJENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AKIDAH SAYA. 





TERIMA KASIH LIKE FOLLOW SHARE


........................
ARTIKEL BLOG Nanti update.
.........................

1) AQIDAH BUKAN BAHAN MAINAN
https:// wujudnyaallahzahirpadamanusia .blogspot .com /2021 /05 /aqidah-bukan-perkara-mainan .html
2) GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT
ieta-myblog.blogspot.com/2021/09/ghibah-dan-fitnah-amat-lazat.html 
3) FAKTA DAN REALITI AJARAN SESAT ieta-myblog.blogspot.com/2022/12/psikik-scammer-penunggang-agama-gila.html
4) KRONOLOGI
ieta-myblog.blogspot.com/2022/12/tidak-jaga-adab-tidak-dapat-jaga-akidah.html
 
....................
BERKAITAN 
....................
1) TERJEBAK DENGAN KUMPULAN AJARAN SESAT
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10220410290027170&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
2) GILA ISIM MERBAHAYA HABITNYA SERANG SAYA
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10222108993293690&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
3) GERAKAN NEW AGE
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223429988957756&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
4) ILMU LELUHUR ILMU SESAT https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223379553056890&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
5) KENAPA JADI GILA ISIM? https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223380679965062&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
6) KEPERCAYAAN SYIRIK KHURAFAT https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223380918651029&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
7) BOMOH ILMU HITAM SESAT https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223381787952761&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
8) MERAMAL ILMU SESAT
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223435972067330&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
9) JIN DAN INSAN LARANGAN SYIRIK
https://www.facebook.com/1228493878/posts/10222569942137123/?mibextid=Nif5oz
10) BAB SYIRIK
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10223422746056688&id=1228493878&mibextid=Nif5oz
........

.
#WujudnyaAllahZahirPadaManusia #BanterasScammer #AntiAjaranSesat #Penulis #PuteriNurCahaya #Cikguieta #KisahCikguieta #socialmediacoach #Blogger #BloggerUtara #KelabBloggerCikguiEta #BlogKisahCikguieta #BlogietaDotCom #BloggerCikguieta #KisahBenar #KisahSeram #KumpulanAjaranSesat #BomohIlmuHitam #AkhirZaman #TeoriKonspirasi #GilaIsim #KisahSeramKelakar #JenayahCyberbully #JenayahBodyShaming

Sunday, 1 January 2023

TINGKAT KETENANGAN DAN KEBAHAGIAAN MUKMIN

TINGKAT KETENANGAN DAN KEBAHAGIAAN MUKMIN (DR.H.HAMZAH YA'QUB).


Ketenangan, kebahagiaan, tenang, bagaimana hendak tenang, tingkat ketenangan mukmin, tingkat kebahagiaan mukmin



            BAB PERTAMA

Muqaddimah

Manakala iman dan tauhid telah terhunjam kuat dan berdakap mesra dalam kalbu seseorang, maka cenderunglah dia mendekatkan diri (bertaqarrub) kepada Allah s.w.t. terus-menerus dan terasalah kesedapan iman (halawatul iman) sebagai kenikmatan spiritual.

Iman dan tauhid melahirkan cinta (mahabbah) dan rindu kepada Ilahi. Kenikmatan cinta dan kelazatan rindu itulah yang menjadi salah satu pendorong penting melakukan rangkaian kegiatan amal ibadat semaksimal mungkin untuk mencapai tingkatan yang tinggi di sisi Allah s.w.t.

Apabila amal ibadat itu dilakukan terus-menerus, sehingga dapat menjadikan kebiasaan yang mendarah-daging, maka pekerjaan itu tidak lagi merupakan sesuatu yang berat dirasakan, bahkan dapat menjelma sebagai suatu kelazatan rohaniah.

Misalnya, kebiasaan ahli ibadat dengan penuh khusyu' dan khidmat bertahajjud di larut malam yang hening, dapat saja orang lain memandangnya sebagai pekerjaan yang cukup berat. Namun bagi ahli ibadat yang telah terpanggil hatinya oleh rasa rindu dan cintanya kepada Tuhan, samasekali pekerjaan itu sedikitpun tidak memberatinya. Bahkan dirasakannya sebagai acara yang syahdu, nikmat dan penuh kelazatan. Jam-jam malamnya yang panjang dihabiskan dalam sujud, ruku', munajat, zikir, doa dan istighfar dengan sepuas-puas hati dan semesra-mesranya.

Demikian juga apabila seorang bakhil didatangi oleh peminta infak di jalan Allah, maka permintaan itu tidak akan dipenuhinya. Bahkan, peminta derma itu dianggap- nya sebagai pengganggu ketenangannya. Tidaklah demikian halnya bagi ahli iman yang berkali-kali merasakan kelazatan rohaniah, dia sendiri yang mencari projek-projek amal kebajikan itu dan menyerahkan infaknya dengan segala ketulusan hati. Pada saat itu, di balik pengorbanannya di bidang material, dia merasakan suatu kelazatan rohaniah dan merasa menemukan piala ketenangan jiwa (sakinah) yang kadang-kadang tidak dapat dilukiskan dengan kata- kata, betapa dan bagaimana hakikatnya, melainkan hanya dapat diketahui dengan merasakannya secara langsung.

Ada dua macam wajah orang-orang yang datang ke poliklinik untuk diambil darahnya. Perbedaan itu tersingkap jelas sebagai manifestasi dari suara hatinya. Wajah pertama masam dan murung yang melambangkan bahwa dia memberikan darahnya karena terpaksa atau karena dipaksa oleh keadaan dan peraturan yang mengharuskan dia menyumbangkan darahnya sebagai persyaratan memperoleh surat izin mengemudi (SIM) atau untuk kenaikan pangkat dalam pekerjaan. Wajah kedua memasuki poliklinik dengan tenang dan cerah laksana cerahnya langit yang biru. Pada wajah dan pandangannya tersingkap kepasrahan dan ketulusan, karena dia datang dengan penuh redha, sungguh-sungguh ingin menyumbangkan darahnya karena cintanya kepada kebajikan dan karena percaya bahwa Allah akan memberikan ganjaran pahala baginya.

Dari kelazatan beribadat dan beramal saleh itulah yang dirasakan sendiri oleh para pelakunya, menyebabkan mereka tidak ingin lepas lagi dari jalan yang ditempuhnya, bahkan terus menanjak menaiki jenjang-jenjang kemuliaan rohani, tambah mesra cintanya dan kian bergelora rindunya kepada Al-Khaliq. Mereka merasa begitu dekat dengan kasih- sayang Tuhan, dan Tuhan pun terasa selalu dekat kepadanya, sehingga tersingkaplah pelbagai hikmat dan ma'rifat ketuhan-an yang selama ini belum diketahuinya.

Jalan-jalan yang ditempuh itulah yang lazim disebut orang dengan isitilah tasauf yang di dalamnya terdapat aturan dan sistematika tertentu yang lazim juga disebut suluk dan pengetahuannya disebut Ilmu Suluk, yang pada prinsipnya mengandung ajaran pembersihan jiwa dari segala dosa dan noda, sementara berkekalan dalam amal ibadat yang telah ditentukan.

Apabila diperhatikan dengan saksama cara-cara dan jalan-jalan yang ditempuh oleh para ahli tasauf (sufi) dalam tarikat dan suluknya, maka ditemukanlah pelbagai macam aliran (tarikat), berpuluh-puluh bahkan beratus-ratus jumlahnya. Aliran-aliran mempunyai suluk yang berlain-lainan antara satu dengan yang lainnya, bahkan juga dalam masalah akidah terdapat bahagian-bahagian ajaran yang berbeza, dimana masing-masing memandang dirinya benar dan dalam kebenaran.

Dalam hubungan ini apabila kita kaji secara luas dan dalam dengan pisau analisa Al-Quran dan Sunnah Rasul, maka pada garis besarnya praktik-praktik suluk itu ada dua macam:

(1) Suluk yang sebenarnya tetap berjalan di atas garis dan prinsip tauhid dan syariat Islam yang murni berdasarkan al-Quran dan Sunnah Rasulullah s.a.w. 

(2) Suluk yang berisi ibadat dan macam-macam cara yang tidak dicontohkan oleh Rasulullah s.a.w. (bid'ah). Bahkan terdapat akidah yang menyalahi prinsip-prinsip tauhid yang murni yang Insya Allah diterangkan pada huraian-huraian yang akan datang. Suluk yang semacam ini timbul oleh pelbagai faktor, misalnya karena kecenderungan beribadat sebanyak-banyaknya dan mungkin juga karena pengaruh dari agama lain yang mengutamakan hidup membelakangi dunia (zuhud).

Yang terang ialah bahwa ilmu tasauf ini penting dipelajari karena beberapa pertimbangan.

Pertama : Bertolak dari pandangan Islam bahwa orang-orang yang mengetahui sesuatu (alim) lebih baik daripada orang-orang yang tidak mengetahui, berdasarkan firman Allah:

قُلْ هَلْ يَسْتَوِي الَّذِينَ يَعْلَمُونَ وَالَّذِينَ لَا يَعْلَمُونَ اِنَّمَا يَتَذَكَّرُ اوَلُوا الأَلْبَابِ

Katakanlah : Bukankah tidak sama orang-orang yang mengetahui dengan orang-orang yang tidak mengetahui? Tidak mengingat melainkan orang-orang yang mempunyai fikiran." (Az-Zumar ayat 9)

يرفع اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَالَّذِينَ أُوتُوالْعِلْمَ دَرَجَاتٍ
Allah meninggikan beberapa darjat orang-orang yang beriman dari antara kamu dan orang-orang yang diberi pengetahuan......" (Al-Mujadalah ayat 11) 

Dan banyak lagi dalil dan keterangan lain dalam al- Quran dan Hadis Nabi s.a.w. serta pandangan ahli-ahli hikmat yang menerangkan keutamaan ahli-ahli ilmu pengetahuan. Dengan demikian dari gambaran yang umum kita masuk kepada gambaran yang khusus, nyatalah bahwa orang- orang yang memahami, mendalami dan menguasai ilmu tasauf memiliki kelebihan dibandingkan dengan orang yang sama-sekali tidak pernah mempelajarinya.

Kedua : Sesuatu ilmu biasanya dipelajari karena ada manfaatnya. Kian sedar seseorang akan manfaat ilmu itu, kian tekunlah dia mempelajarinya. Memang tidak akan dapat diharapkan ketekunan dan kesabaran dalam suatu bagi orang yang tidak tahu akan manfaat dan tujuannya. Dalam hubungan ini Nabi Khidhir A.S. pernah berkata kepada Nabi Musa A.S. :

إِنَّكَ لَن تَسْتَطِيعَ مَعِيَ صَبْرًا وَكَيْفَ تَصْبِرُ عَلَى مَا لَمْ تُحِطْ بِهِ خُبرًا

Sesungguhnya engkau tidak akan dapat bersabar bersamaku. Karena bagaimanakah engkau dapat bersabar atas sesuatu yang belum engkau ketahui (maksud dan tujuannya)." (Al-Kahf ayat 67-68)

Salah satu daripada hikmat mempelajari ilmu tasauf ialah dengan ilmu tersebut dapatlah diketahui jalan dan cara yang ditempuh oleh para sufi untuk mencapai kemajuan rohani yang tertinggi, dengan mensucikan diri melalui suluk dalam rangka bertaqarrub kepada Allah s.w.t. Juga dapat diketahui mujahadah dan riadhah (latihan) yang tidak mengenal lelah dalam usaha memperdalam rasa dan meninggikan akal, sehingga dapat beramal lebih sempurna dan dapat menjadi insan kamil dan menduduki tempat yang terhormat (maqam mahmud).

Ketiga : Oleh karena suluk yang ditempuh oleh para sufi dan salikin itu berbeda-beda yang ternyata dengan adanya pelbagai macam tarikat dan aliran-aliran kebatinan yang mengaku Islam, maka dengan mempelajari ilmu tasauf dapatlah diketahui praktik-praktik suluk; mana yang menyalahi Sunnah Rasul, baik dalam akidah mahupun dalam ibadatnya, dan praktik-praktik mana pula yang sesuai dengan Sunnah Rasul. Hal ini perlu diketahui karena adanya pandangan yang mengatakan bahwa sebahagian dari suluk mengambil tauladan dan terpengaruh oleh agama lain, misalnya Hindu, Kristian dan sebagainya. Untuk memurnikan tasauf kembali kepada pangkal tauhid dan syariat yang diajarkan Allah dalam al-Quran dan yang dicontohkan Rasulullah s.a.w. dalam Hadith, kiranya perlu dilakukan penelitian saksama dan penjelajahan ilmiah mengenai fakta dan praktik yang diajarkan dan dilakukan oleh ahli-ahli suluk (salikin).

Keempat : Dalam hati nurani manusia terdapat rintihan rindu ingin kembali kepada Tuhannya. Dalam keadaan susah dan sempit, payah dan kepepet, sang hamba amat membutuhkan setetes rahmat dan seteguk nikmatNya, sebagai bukti bahwa setiap insan amat memerlukan DIA, lebih daripada memerlukan barang apapun dan siapapun. Sebaliknya dalam keadaan memperoleh nikmat dan kegembiraan selama hati tidak tertutup oleh hawa nafsu dan syaitan, maka terasalah Tuhan begitu dekat. Tuhan begitu cinta dan sayang pada hambaNya. Dalam keadaan itulah sang hamba yang tahu diri merasa perlu menundukkan wajahnya, menyatakan terimakasihnya kepada yang Maha Pengasih dan Penyayang. Dengan mendekatkan diri kepada Allah s.w.t. dalam keadaan sempat dan sempit, dalam keadaan senang dan susah akan diperdapatlah kenikmatan spritual, kelazatan rohaniah sebagai manifestasi daripada kesedapan iman (halawatul iman), sehingga sekalipun keadaan itu wajahnya berbeda, namun dirasakannya sama saja, yakni diperolehnya mutiara ketenangan jiwa (sakinah), berita gembira (Al-Busyra) tomakninah dan lain-lain rasa bahagia di bawah lindungan redha Ilahi. Tingkatan yang tertinggi dalam kerohanian inilah yang dikejarkan oleh ahli-ahli iman dan taqwa. Berusaha sekuat tenaga untuk menjadi insan yang redha dan diredhai, dikasihi dan dicintai Allah sebagai siddiqin, syuhadak, dan auliak. Justeru pada tingkatan itulah akan didapati kebahagiaan sejati dan ketenangan hakiki. Sedangkan kesenangan yang dilihat dalam kehidupan lahir hanyalah kebahagiaan yang bersifat semu dan kenikmatan sementara.

Kelima : Pengetahuan tasauf juga dapat menjadi pen- dorong dan perangsang bagi seseorang untuk melakukan pembersihan diri dari segala dan noda, sementara memacu diri sendiri dalam perlumbaan (musabaqah) dalam kebajikan menuju keredhaan Allah s.w.t., sesuai dengan manifesto al-Quran:

قَدْ أَفْلَحَ مَنْ زَكَتْهَا وَقَدْ خَابَ مَنْ دَشَهَا

Sungguh berbahagialah orang-orang yang membersihkan jiwanya dan celakalah orang-orang yang mengotorinya." (As-Syams ayat 9-10)

وَلِكُلِّ وِجْهَةٌ هُوَ مُوَلِيْهَا فَاسْتَبِقُوا الْخَيْرَاتِ أَيْنَ مَا تكونوايَاتِ بِكُمُ اللهُ جَمِيعًا إِنَّ اللَّهَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

Dan bagi tiap-tiap orang ada satu jurusan (arah) yang dia hadapi. Oleh sebab itu berlumba-lumbalah kamu dalam kebaikan- kebaikan. Karena di mana saja kamu berada, Allah akan kumpulkan kamu sekalian, karena sesungguhnya Allah itu amat berkuasa atas tiap-tiap sesuatu." (Al-Baqarah ayat 148)

Mensucikan diri dan berlumba-lumba dalam kebaikan menuju kepada suatu tujuan dan arah yang jelas, sesuai dengan undangan Allah s.w.t. :

يا ايتها النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ارْجِعِي إِلَى رَبِّكِ رَاضِيَةً مَرْضِيَّةٌ فَادْخُلِي فِي عِبَادِي وَادْخُلِي جَنَّتِي

Hai jiwa yang tenang dan tenteram. Kembalilah kepada Tuhanmu dalam keadaan redha dan diredhai. Iaitu masuklah ke dalam golongan hamba-hambaku dan masuklah ke dalam syorgaku." (Al-Fajr ayat 27-30)

ARTIKEL TERKINI

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA  (sedang kemaskini segala kesulitan harap dimaafkan) Artikel pengalaman saya ini saya siapkan pada  ...