Monday, 29 August 2022

Akibat dan sebab ajaran sesat diharamkan

Akibat dan sebab ajaran sesat diharamkan.


Ajaran Sesat, Kumpulan Ajaran Sesat, Implikasi Ajaran Sesat, punca ajaran sesat, fahaman sesat, Gerakan New Age, gang ajaran sesat
Sumber poster : JAKIM. 

1) Akibat tidak cakna adab dan akidah, wujud ajaran sesat memesong akidah dalam kalangan professional korporat berbaju coat bertali leher malahan dalam kalangan penjawat awam juga turut membiarkan pendakyah ajaran sesat bermaharajalela.


2) Tidak beradab mengakibatkan ajaran dan amalan sesat berleluasa. Ia menghasilkan budaya jenayah cyberbully, cyberwar dan body shaming yang diagung-agungkan. 


3) Sebab tidak beradab, ramai nitizen (macai dan cybertroopers) telah terpesong aqidah hingga menjadi pengikut ajaran sesat apabila ikut sama ghibah (mengumpat), like, comment dan share perkara fitnah tidak ditabayyun (semak) terlebih dahulu.


4) Ajaran sesat menghidupkan kembali kepercayaan dan amalan sebelum kedatangan Islam dilarang keras Allah SWT dan Rasulullah SAW. Contoh ilmu karuuhun (leluhur) jin.


5) Allah Subhanahu wa Ta’ala berfirman,


وَلَن تَرْضَىٰ عَنكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ


Orang-orang Yahudi dan Nashrani tidak akan ridha kepadamu hingga kamu mengikuti millah mereka” (QS. al-Baqarah: 120).


Millah ialah cara hidup.


6) Mereka yang menyebarkan samada melalui melalui silibus atau dalam kumpulan berkaitan :

 1. Kayangan.
 2. Majapahit (Kerajaan Hindu zaman kuno purbakala lama).
 3. Nusantara adalah kelompok Melayu, Indonesia dan beberapa rumpun bangsa lagi telah diselewengkan penggunaannya
 4. Haiwan j1n ditaksubkan. 
 5. Bani Tamim kepercayaan syirik dan khurafat direka-cipta oleh golongan bathiniyyah, tidak ada di dalam mana-mana hadith dan ayat Al-Quran.
 6. Leluhur (Jin). 
 7. Buka, latih, urus pineal gland (pancaindera ke 6 / hijab).
 8. Crisislam dan semua ideologi isme.
 9. Amalan kebatinan dan kerohanian Gerakan New Age iaitu,
  1. Law Of Attraction (LOA)
  2. Neuro Language Programming (NLP)
  3. Hipnosis
  4. Aura dan energy. Contoh ajaran sesat Baqua
  5. Cakra
  6. Reiki
  7. Bibliomancy (Garpu Tala)
  8. Horoskop.
  9.  Zodiak.
  10. Ramalan tarikh lahir
  11. ESQ 165
  12. Meditasi
  13. Yoga
  14. Metamorphosis
  15. Metafizik penomboran
  16. Quantum Sufi
  17. Nur Sufi
  18. Ilmu Tanaffas disalah-gunakan
  19. Magnet rezeki
  20. Penyelamat akhir zaman dan banyak lagi. 
 10. Ritual Halloween, ritual penari seni dan kebudayaan memuja bermantera.


7) Banyak lagi telah dijenamakan dengan jenama baru. Ini semua adalah program, ajaran, amalan kebatinan dan kerohanian SESAT Gerakan New Age. Hati-hati terima ilmu online. Yang sudah tahu tetapi masih lagi duduk dalam kumpulan itu, sesungguhnya anda telah bersubahat dengan kumpulan ajaran sesat! Bertaubatlah.


8) Ketahuilah, semua dinyatakan di atas adalah ajaran memesongkan akidah. Jika hendak dihurai satu-persatu panjang lagi ceritanya. Ringkasnya, ianya penuh dengan kepercayaan amalan kerohanian kebatinan sesat berupa mistik, sihir, syirik dan khurafat. Bertaubatlah sesiapa yang taksubkan semua perkara memesongkan akidah dan seumpamanya.


9) Hidup kita ini, jaga aqidah, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu, jangan mencarut, jangan buat fitnah dan jangan sebar fitnah. Fitnah dan menyebarkan fitnah, meninggal sengsara di akhirat. 


10) Orang teraniaya pada mulanya diam akhirnya akan mula buat masing-masing lintang-pukang. Malahan Rasulullah SAW bersabda maksudnya, 

 

Takutlah doa orang yang dizalimi sekalipun ia orang kafir kerana sesungguhnya tidak ada halangan diantaranya dengan Allah". JAKIM.


11) Saya mangsa aniaya kumpulan ajaran sesat difitnah pembawa ajaran sesat hanya dari bukti perbualan ditebuk sana-sini sikit sekerat jalan oleh mereka yang dengkikan saya dan marah saya menolak ajaran sesat mereka.

Biarkan pengamal pendakyah ajaran sesat hendak sesat, biarkan semua syaithon iblis (khodam) dia merasuk dia pula tengok macam mana sengsaranya dia nanti". Tuan Guru saya berpesan.


Mereka yang menganiaya Ayang, yang sakit akan bertambah sakit dan yang gila isim akan bertambah gila isim". Suami saya bersuara.


12) Ibarat satu sumpahan kepada kumpulan ajaran sesat yang menganiaya, menzalimi, fitnah, tohmah, melakukan jenayah cyberbully body shaming akidah, jiwa dan minda saya. InSyaa Allah, saman akan menyusul.


Ya Allah, tunjukkan aku jalan kebenaran dan jalan yang lurus". Saban hari dan malam saya berdoa. 


Hang tu bukannya sakit. Hang diganggu". Makluman Tuan Guru saya ini amat menggembirakan jiwa saya. Syukur Alhamdulillah. 🥰Ajaran sesat Gerakan New Age Energy Baqua (keliling pokok).


Saya ditag lagi. Malas nak buat posting di facebool. Di channel Telegram dan dalam Blog saya lebih panjang boleh berkongsi.


Sebenarnya, Motivator, fasilitator, trainer, psyco terapist dan coach bahagiam motivasi memang sudah lama guna meditation, teknik yoga atau pun taici keliling pokok ni. Cuma mereka tidak guna kaedah keliling pokok. Mereka ubah suailah sedikit. Saya pernah mengikuti malahan terjebak dan didakyah program Motivator dan seangkatan gang sesat kumpulan ajaran sesat ini. Jadi saya tahulah modus operandi mereka dan siapa penyebar amalan dan ajaran sesat ni.


Buku 60 Agama Baru di Malaysia, adalah berkaitan ajaran sesat. Buku itu adalah pecahan daripada buku 'Tersesat Kebatilan Gerakan New Age' Ahmad Iqram juga. Beliau pengkaji bahagian ajaran sesat. Saya bukan pengkaji. Saya mengalaminya sendiri. Terjebak dan didakyah ajaran dan amalan sesat cubaan memesongkan akidah saya.


Meditasi, motivator dan ahli silat pun ramai guna. Cuma ditukar penjenamaan sahaja. Ada yang guna nama Sufi. Ada yang guna nama quantum dan banyak lagi namanya. Energy, Aura, Bibliomancy, Law of Attraction, NLp, hipnosis, Reiki, metafizik penomboran, ramalan hosroskop itu semua program sesat Gerakan New Age.


Saya tolak dakyah meditasi, ESQ 165 dan lain-lain lagi itulah mereka gang 3 serangkai (konspirashit + antivax + bumi leper) gila isim yang ada nama mereka sudah saya nyatakan dalam perkongsian di dalam Artikel Blog inimereka berkolaborasi meroyan fitnah saya. Mereka itulah pendakyah ajaran amalan kerohanian kebatinan Gerakan New Age sebenarnya. Tapi saya pula difitnah penyebar ajaran sesat. Apalah bijak sangat pentaksub percaya. Sebab itu saya simpulkan mereka yang fitnah saya tu pendakyah sesat Gerakan New Age dan Gerakan Missionary Kristian. Semua berpusat pada satu aliran besar yang dicipta sendiri iaitu Freemason. Itu semua sudah lama wujud sejak zaman nabi Allah Musa A.S lagi. 


Jadi atas alasan apa dan kenapa kita perlu takut dengan mereka semua? Mereka hanya pengikut iblis laknatullah'alaih yang telah berjanji akan menyesatkan manusia. Sudah lama perjanjiannya itu disebut dalam kisah-kisah nabi.


Oh ya, metamorphosis pun termasuk juga dalam Gerakan New Age. Sebab itu pada tahun 2010, Pejabat mufti minta pemiliknya tukar silibus. Saya pun baru tahu bila membaca buku Ahmad Iqram 'Tersesat Kebatilan Gerakan New Age'. Tidak, dulu saya hairan juga kenapa puak TAMRIN bantai owner Metamorphosis kaw kaw? Sampai Amin Idris pun sibuk hendak berhujjahlah di ruang komen perkongsian saya yang tiada berkaitannya. Kemudian selar saya sebagai toksid.  Tapi beliau dan MT TAMRIN bnagga menjadi agen Gerakan Missionary Kristian. Jadi semuanya saya tidak boleh dipercayailah. 2x5x2 sama sahaja. KAHKAHKAH! RUNTAH!


Ramai orang menuduh orang itu sesat orang ini syirik, wahabi dan apa-apa entah lagi yang di luar adab Muslim, akhirnya mereka sendiri masuk Gerakan sesat atau pun mendakyah ajaran sesat. Segelintirnya, AKIDAH pun barai belaka tidak faham tidak hadam. ADAB lagilah, rakai terus. 🤭


Semoga semua yang berkaitan Allah kurniakan taufiq dan hidayah Allah SWT yang berkekalan kembali. Yang sudah berlaku adalah kehendak Allah SWT. Banyak hikmah tersembunyi saya dapat hasil kenal semua mereka yang menganiaya dan menzalimi saya. Syukur Alhamdulillah saya aman bahagia dengan Suami dan anak-anak saya. 


Syukur Alhamdulillah saya tidak berada dalam kumpulan ajaran sesat memesongkan akidah Kumpulan bomoh ilmu hitam psikik scammer penunggang agama cuba memesongkan akidah saya. 


Syukur Alhamdulillah hasil itu semua saya fahamlah mereka adalah golongan bathiniyyah yang cuba mengelirukan dan memesongkan akidah umat Islam. Memaafkan itu mudah melupakan perbuatan khianat mereka itu semua dan memberi taufik dan hidayah adalah kerja Allah SWT semata-mata.


https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta


CUMA NAK ORANG FAHAM.

Bila saya maklumkan, gang 'Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi pelampau pemberontak negara, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam', PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama dan otai-otai di fb maklumkan mereka ni gang tahi 3 serangkai (konspirashit +antivax + bumi leper), fitnah saya pembawa ajaran sesat, sedangkan mereka itulah pembawa ajaran sesat, mereka itulah LAHA**T, gila isim gila bab* 🐷 TERIMA SAHAJALAH. Usahlah banyak soal dan korek rahsia lagi. Bila saya sekolahkan adab dan maki carutkan balik, tahu pula masing-masing pakat meroyan serupa kurang kasih sayang laparkan perhatian. 🤭


Semoga perkongsian Akibat dan sebab ajaran sesat diharamkan ini membuka mata hati semua pembaca dan followers saya bahayanya ajaran sesat.


PENULIS NAMA PENA,

Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta 

Suri rumah sepenuh masa. Multitasking. Freelancer. Lifestyle Blogger. Marketer. Content creator. Penulis berpengalaman Social Media Coach. [Artikel Blog Siapa saya?]. Pautan ringkas.FOUNDER :

 1. Dunia Niaga iEta Enterprise, 

 2. Rahsia Social Media.

 3. Rahsia Likes Free Tanpa Ads  

 4. Rahsia Carian Google.LULUSAN :

Pondok 4 Thanawi, Graduate Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan Siswazah  Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Space jurusan Sains serta Pendidikan (Pengajian) Islam.MANTAN :

 1. Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.

 2. Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan. 

 3. Penolong Guru Besar SRIP meletakkan jawatan sebab sambung belajar. 

 4. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Meletakkan jawatan dari JAWI sebab sakit kronik slipped disc. Sembuh dengan izin Allah tanpa suntikan steroid, voltaron dan tanpa pembedahan. PENCAPAIAN Antaranya,

 1. Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2016. 
 2. Ringkasan Pengajaran Harian (RPH) Terbaik di peringkat sekolah selama tiga (3) tahun berturut-turut.
 3. Ketua Jambori pasukan beruniform Unit Amal Nisa' Wal Banat Negeri Selangor.
 4. Naib Johan Syair anjuran DMP Negeri Selangor.
 5. Naib Johan Syarahan Bahasa arab antara firqah di pondok, Pulau Pinang.PENULIS ANTI 

 1. Ajaran sesat (sihir, syirik, khurafat) oleh doktor Perawat Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, Coach pengamal silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya, tenaga pengajar Silat 7 langkah, MT Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia scammer akidah, gila isim lagi kurang ajar semuanya.

 2. Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi pelampau pemberontak negara, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan menakut-nakutkan awam. PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama.PENULIS BUKAN

Bukan Motivator, bukan fasilitator, bukan Guru Silat, bukan perawat, bukan guru ilmu kebatinan dan kerohanian. Bukan gang paranoid teori akhir zaman teori konspirasi pelampau merbahayakan akidah dan kehidupan, gila isim halusinasinya sampai ke mati, sesat-menyesatkan dan menakutkan awam.


PENULIS NAMA PENA,
Anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat), 3/2022 Suri rumah sepenuh masa, Digital Content Template Creator. Penulis berpengalaman Social Media Coach.
CHANNEL TELEGRAM
 1. Bacaan tambahan : Tersesat kebatilan Gerakan New Age
 2. Ruang bukti : Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia
PERKARA BERKAITAN : 

 1. Adab dan Tabayyun
 2. Cubaan provokasi.
 3. Laporan polis gang scammer penunggang agama
 4. Paranoid dan saman
 5. Amalan Garfu Tala
 6. Kasyaf
 7. BONGKAR 
 8. Mereka rela berkompromi
 9. Bukti penipuan online marketing DTA 
 10. WOW! Taksub 
 11. Islam itu mudah 
 12. Bomoh sesat gila isim
 13. Maksud ajaran sesat
 14. Munafiq
 15. Menghadapi ego pendakyah ajaran sesat
 16. Kumpulan play victim
 17. Kisah berondong tua
 18. Fakta bomoh pendakyah ajaran sesat
 19. Ramai sungguh gila isim
 20. Kumpulan ajaran sesat online
 21. Ciri-ciri bomoh/ Individu/ Guru silat gila isim
 22. Info ajaran sesat
 23. Mental health
 24. Dituduh anti palestine 🙄
 25. Kumpulan ajaran sesat banyak kumpulan.
 26. Scammer duit, akidah dan pelaburan? 
 27. Psikopat bomoh scammer
 28. Ya memang mereka salah
 29. Gila isim (sakit jiwa)
 30. Punca jenayah cyberbully body shaming 
 31. Pentingnya laporan polis

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER
Saya tidak bermusuh dengan mereka tetapi mereka telah berkelakuan biadap di facebook, melalui whatsap, telegram atau bersemuka.

Mereka adalah bomoh ilmu hitam, psikik scammer penunggang agama, kumpulan ajaran sesat gila isim memesongkan aqidah menganiaya, ugut, ghibah (mengumpat), tohmah, fitnah, caci-maki, hamun, mencarutkan, mengaibkan JENAYAH CYBERBULLY BODY SHAMING AQIDAH, MINDA, JIWA, NIQAB DAN KETURUNAN saya bermula tahun 2015, 2020, 2021 hingga kini.

PDRM sifatkan mereka semua ini psikik dan scammer penunggang agama. Mereka ini kurang kasih sayang ghibah hal saya di laman sosial mereka pada tahun 2015, 2020, 2021 dan 2022.

Antaranya, Najeeb Abdullah, Saidila Abdul Rahman, Adnan Ibrahim (Tiffin Biru), Amir Shahmi Md. Ali, Mohd Nuur Fahmy Nuur Massailan (Fahmy Adam), Ahmad Fadzli Yusof (Ahmad Fadzli AlBasuti), Tengku Asmadi Tengku Mohammed (DTA), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Shaiful Rizuwa, Azrul Hisham Abd Halim, Sayf Al-Malawi, Muhammad James Baven, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Muhammad Arifin Rizkin (Muhd Arifin), Juliana Hussein (Lyana Bajana), ليلي حيليدين، Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Nuar), Nasri Mardi Ismail (Cikgu ie), Syazrul Fadzly (Li), Wan Amir, Lynn Lyana Leen, Mohd Siddiq (Haris Kersani), Panglima Indra Shahril, رمضان ليستاري, Raja Rozieda Gee dan ramai lagi pentaksub bodoh mereka. Apa sahaja yang mereka maki-hamun, sindir, umpat, mencarut, aibkan saya melalui like, comment, share kembali semula kepada mereka.

DILARANG :
1) Minta sedekah secara online.
2) Mengumpat hal orang tiada kaitan dengan saya.
3) Kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak mahu dengar dan saya tidak suka.
4) Sembang kosong.

BERIKLAN.
Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com

TERIMA KASIH
Terima kasih sudi berkunjung dan komen. Silakan kongsi untuk manfaat ramai. Sebarang cadangan dialu-alukan dan pertanyaan sila email ke panjialamnusantara@gmail.com

Penulis nama pena,
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta.

ARTIKEL TERKINI

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

PSIKOPAT BOMOH SCAMMER PENUNGGANG AGAMA  (sedang kemaskini segala kesulitan harap dimaafkan) Mohon  maaf. A rtikel ini saya siapkan pada  16...